Jurnalul unei blonde 2 - Capitolul 10


Luni, 15 Februarie, 2012, Portugalia

La plimbare

I-am tot amanat venirea lui C. prin telefon, pana a reusit sa inteleaga ca nu ne dorim aceleasi chestii. As fi preferat sa ii spun fata in fata ce simt, ce vreau de la viata, nu prin telefon, dar in final a inteles ca suntem diferite si m-a asigurat ca relatia noastra, dinaintea experientei traite in Portugalia, nu se va schimba. Macar acum poate sa-si continuie drumul stiind ca si eu o sustin si nu o s-o judec niciodata.

Mati parea sa incerce intr-una sa-si ia revansa pe seara aceea in care a venit, m-a pus pe jar, si a plecat fara explicatii. N-am pus intrebari pentru ca incepusera sa-mi placa misterele, dar nici nu l-am mai invitat la mine sa continuam. Il las pe el sa faca pasul.

Domnul meu mi-a trimis joi un biletel in care ma intreba daca pot sa-mi iau 2 zile libere. De fapt ma intreba daca vreau, pentru ca se pare ca il cunostea pe patron si putea sa se asigure ca mi se da voie. Bineinteles ca nu am ezitat. Mati nu s-a mai invitat la mine, desi era mai pasional in sarutari, asa ca nimic nu ma oprea sa ma plimb cu DM. Din pacate, Sambata dimineata, cand a venit masina in fata blocului, m-a sunat si Mati, un pic ingrijorat:
"- S-a intamplat ceva, de ce ti-ai luat liber?"
"- Nu, nimic, stai linistit, aveam nevoie de o pauza!"
"- Vrei sa trec pe la tine? Ne putem uita la un film, aduc popcorn!"
" - Ahh, nu, imi pare rau, dar o sa ma duc sa ma plimb!" I-am raspuns un pic incurcata.
"- Hm, maine?"
"- Nici, nu stiu cand ma intorc!"
"- Ok,. plimbare placuta!" si pana sa-i zic multumesc, mi-a inchis telefonul.

Cum se face ca doar cand este DM implicat pare si Mati cu adevarat interesat de mine, si chiar un pic gelos. Poate crede ca mi-am reluat vechile obiceiuri cu lista mea de meserii, despre care i-am povestit intr-o seara, dupa cateva shoturi de tequila, dar pana la urma, relatia noastra nu este atat de serioasa incat sa poata fi vorba ca-l insel, dar mai mult, nici macar nu am de gand sa se intample ceva cu DM. Am hotarat atunci sa-i explic intr-un mesaj ca nu-l evit si ca maine seara sunt acasa, sperand ca o sa inteleaga, in timp ce masina se indrepta spre aeroport.

Soferul nu mi-a dat explicatii cu privire la destinatia noastra, iar DM m-a intrebat daca e ok daca la pranz mancam cea mai buna pizza din lume. O intrebare retorica, am presupus eu, mai ales ca ador pizza. Ne-am urcat intr-un avion privat si am aterizat in Venetia. In avion am mancat niste bruschete, pentru ca nu apucasem sa ne luam micul dejun, iar cursa a durat 4 ore. DM mi-a povestit pe drum ca are un prieten care a inceput prin a face pizza pentru familia lui, si acum a ajuns sa aiba cel mai mare restaurant in Venetia, dar ca noi suntem invitati la vila lui sa ne bucuram de pizza cu toata familia.

Mi s-a parut o experienta extraordinara, galagioasa, pentru ca italienii sunt galagiosi, dar minunata. Se vorbea mai mult in italiana, si mi-era mai greu sa inteleg, dar din cand in cand DM mai traducea cate o gluma. Nu m-am simtit stanjenita de bariera limbii, ci am avut timp sa observ totul in jurul meu. Cum unul din copii, cand credea ca nu se uita nimeni, isi impartea pizza cu catelul, cum sotia bucatarului il tinea de mana uneori chiar daca discuta altceva cu altcineva, se oprea din cand in cand si-si privea sotul cu mandrie.

Dupa ce ne-am luat la revedere am pornit cu adevarat la plimbare pe strazile Venetiei pana s-a intunecat si ne-am indreptat spre un hotel. Acolo am primit un apartament cu 2 camere, ceea ce m-a bucurat enorm, mi-a spus ca ma lasa o ora sa ma improspatez si apoi iesim iar, daca vreau si eu bineinteles. Soferul a ciocanit la usa dupa 5 minute si mi-a intins un umeras. Rochita era stramta, dar pana la genunchi si foarte eleganta. Am avut noroc cu balerinii care se potriveau la orice, si rochita care era fix numarul meu. Dupa o pizza in Venetia era greu sa refuz nimicuri ca rochite scumpe si plimbari in oras.

Mi-a complimentat aspectul, vizibil multumit de rezultat si mi-a intins bratul pentru a ma conduce la masina. Am fost la opera si pot sa spun ca, spre deosebire de spectacolele la care ma duceam cu ai mei cand eram mica, si la care ma plictiseam de mama focului, aceasta seara mi-a placut atat de mult ca mi-au dat lacrimile. DM mi-a sarutat mana si mi-a sters ochii, fiind si el destul de impresionat de povestea spectacolului, dar nu afisand asa de mult ca mine.

Cand m-a lasat in fata camerei mele s-a aplecat spre mine, dar in loc sa ma sarute pe gura, cum ma panicasem eu ca o sa se intample, m-a sarutat pe obraz, foarte aproape de coltul gurii, si i-am fost recunoscatoare pentru asta. Ne-am spus noapte buna, urmand sa ne vedem dimineata.



Cand m-am trezit, mi-am luat halatul sa ma duc sa fac un dus, el era deja la costum cu ziarul si cafeaua in fata.
"- Ma gandeam c-am sa te vad macar dimineata imbracat in ceva mai lejer decat costumul ala!"
"- Era ori costumul, ori "pijamaua mea"!" si a pus ghilimele cu degetele, amintindu-mi discutia in care mi-a marturisit ca nu poarta nimic cand doarme.
"- OK! Ai castigat, prefer costumul!", i-am zambit invinsa.
"- Eu nu!" si a oftat revenind la ziar.

Dupa micul dejun, ne-am mai plimbat un pic si am vorbit despre de toate. De la filme, pana la vacante si chiar si despre locul meu de munca. I-am spus cateva idei de marketing la care ma gandisem impreuna cu Mati, dar cu care managerul actual nu a fost de acord. A parut interesat de ele si chiar m-a impulsionat sa nu ma dau batuta si sa mai incerc, pentru ca sunt idei bune.

La pranz, am trecut pe la amicul lui si am luat 2 pizza la pachet pentru a le consuma in avion. Am ajuns in Portugalia cand incepuse sa se intunece, obosita, dar implinita. Cand a oprit masina in fata blocului, mi-a luat mainile si mi le-a sarutat pe amandoua.

"-Multumesc ca ai rabdare cu un bosorog ca mine!"
"- Bosorog, e prea mult spus! Placerea e de partea mea! Traiesc o viata plina de mister si de aventuri si ador sa ma las in voia pasilor tai!" m-am grabit sa-l asigur.
"- Ma bucur ca mi-ai acceptat provocarea si ca iesi si tu in castig din urma acestei relatii, nu numai eu! Poate ne vedem saptamana asta, astept confirmarea unei intalniri de afaceri si in functie de ea ne vedem, sau nu!"
"- Sigur, de abia astept! Noapte buna!"
"- Noapte buna, desi n-as mai vrea sa te las sa pleci de langa mine!"
I-am zambit si mi-a dat incet drumul la maini, strangand usor varfurile inainte de a ma lasa definitiv.

Mati se pare ca se nimereste sa vina in vizita numai cand sunt eu obosita. De data asta ma astepta pe scari, in bloc. Nu mi-a spus de cat timp era acolo, dar dupa un salut scurt m-a urmat in apartament. De data asta i-am sarit eu de gat si am inceput sa-l sarut. M-a strans in brate si m-a ridicat pana nu am mai atins podeau, indreptandu-se cu mine spre dormitor. De data asta am vrut eu sa opresc ce urma, desi am facut-o cu ultimele puteri, am reusit.

"- Sa nu ma intelegi gresit, te doresc din prima clipa in care te-am vazut, dar daca tu nu ai fost pana acum gata sa faci pasul asta acum am eu motive sa aman!" si i-am povestit de DM, jurandu-i ca nu am omis niciun detaliu picant din povesti.
"- E vina mea, te-am lasat sa ma astepti prea mult si acum nu sunt sigur nici eu daca putem avea o relatie sau sunt doar gelos si de aia reactionez asa. Trebuia sa ma gandesc ca nu poti sa ma astepti atata timp, mai ales ca nu ti-am dat niciun motiv sa merit asta."
"- Hey, nu-i vorba ca nu pot sa te astept, as vrea acum sa-ti cer sa ma astepti tu pe mine, vreau sa pun lucrurile in ordine inainte de a incepe orice relatie. DM nu cauta ce ne dorim noi doi, sau cel putin asa sper, si nici eu nu caut asta in el, ci in tine. Nu inseamna ca trebuie sa te dai batut, eu cu siguranta o sa continui sa incerc sa te cuceresc."
"- Hm, de abia astept!" si m-a strans iar in brate.
"- Pot sa te rog sa ramai sa dormi la mine in noapte asta? Mi-ar parea rau sa sfarsesc singura in apartamentul meu, dupa aventura pe care am trait-o in ultimele zile!"
"- Sigur, canapea sau pat?"
"- Pat, am incerdere in tine!"
"- Daca as fi in locul tau, n-as avea." si m-a saruta pe gat.
"- Daca ai fi in locul meu ti-ar fi foarte greu sa iti pastrezi mintea limpede."
"- Crede-ma, nu mai gandesc limpede din ziua in care mi-ai sarit in parcare in brate si m-ai sarutat!"
"- Odata si-odata o sa trebuiasca sa-mi spui de ce m-ai refuzat atunci."
"- Odata si-o data, deocamdata ma bucur ca mi-ai dat o sansa."
"- Si eu!"

Ne-am sarutat lung, ne-am schimbat de haine, el a ramas in boxeri, si ne-am bagat in pat. Mi-era din ce in ce mai greu, simtindu-i corpul gol si cald lipit de mine, si reactia din boxeri ma facea sa inteleg ca nici lui nu-i era prea usor. A luat o perna micuta si a pus-o intre noi, dar continuand sa ma tina in brate. Probabil oboseala era mai mare decat dorinta, doar de asta cred ca am reusit sa adorm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu